Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кому доплачують за роботу із дезінфікувальними засобами

16 липня 2019, 08:45
839
0
Реклама

Не потрібно проводити атестацію робочих місць для аби встановити доплату за використання у роботі дезінфікувальних засобів. Про це нагадують в Мінсоцполітики.

Працівникам, які використовують у роботі дезінфікувальні засоби (у тому числі сестрам медичним), установлюють доплату в розмірі 10 % посадового окладу (тарифної ставки). Цього вимагає п. 3.4.7 Умов оплати праці працівників сфери охорони здоров'я та установ соціального захисту населення. Затверджених наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519.

Проте перелік посад працівників, які застосовують в роботі дезінфікуючі засоби, затверджують в колдоговорі між роботодавцем з однієї сторони і профспілковим комітетом з іншої.

Тому зазначену доплату встановлюють працівникам за переліком посад, затверджених колдоговором закладу, у межах коштів, передбачених на оплату праці у кошторисі закладу, за умови включення цих робіт до посадових інструкцій працівників.

Джерело: лист Мінсоцполітики від 02.04.2019 р. № 10.1-16/5039/8584.

Про встановлення доплати за роботу з важкими та шкідливими умовами праці можна прочитати в газеті "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини