Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Резиденту повернули інвалюту через невиконаний договір: чи перерахують позитивну курсову різницю

22 липня 2019, 16:15
283
0
Реклама

Законодавство не передбачає перерахування до бюджету позитивної курсової різниці, що може виникнути при продажу банком повернених коштів в інвалюті на адресу резидента у зв'язку з невиконанням взаємних зобов'язань між сторонами договору.

Так, банк зобов'язаний продати без доручення клієнта-резидента не пізніше ніж на наступний робочий день після дня зарахування на розподільчий рахунок повернені на адресу резидента (оскільки взаємні зобов'язання частково або повністю не виконані) кошти в інвалюті, які були куплені й переказані на користь нерезидента.

Джерело: роз'яснення з категорії 114.10 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)


Податківці пояснили, що для єдинників не вважається доходом отримання позитивної курсової різниці, хоча для підприємців на загальній системі - це дохід. Читайте розлогіше в статті «Оподаткування позитивної курсової різниці: для кого з ФОП не вважається доходом» електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини