Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні запускають систему E-SOCIAL, яка об’єднає усі соцвиплати

1 серпня 2019, 12:40
1350
0
Реклама

Уряд ухвалив рішення про створення Єдиної інформаційно-аналітичної системи управління соціальною підтримкою населення України (E-SOCIAL).

Також затвердив Положення про зазначену систему та Положення про Єдиний державний реєстр соціальної сфери.

Відповідну постанову № 676 урядовці прийняли 17 липня 2019 р.

Мінсоцполітики доручено:

• створити E-SOCIAL;

• наповнити до 30 вересня 2020 р. E-SOCIAL інформацією, що наявна в інших інформаційних системах, що використовують структурні підрозділи з питань соцзахисту населення;

• використовувати з 1 жовтня 2020 р. E-SOCIAL при наданні, призначенні та виплаті соцпідтримки.

Реалізація постанови № 676 забезпечуватиме належні умови для призначення, нарахування та отримання соцвиплат, допомоги, пільг, соціальних послуг та житлових субсидій, сприятиме підвищенню ефективності діяльності органів соцзахисту населення, соціальних інспекторів, запобіганню зловживанням під час призначення соцпідтримки, а також підвищенню рівня адресності надання різних видів соцдопомоги та ефективності використання бюджетних коштів.

Джерело: Постанова КМУ "Про Єдину інформаційно-аналітичну систему управління соціальною підтримкою населення України (E-SOCIAL)" від 17.07.2019 р. № 676.

Чи залежить право на виплату допомоги від підстави для звільнення та страхового стажу; як розрахувати її розмір і чи мають право на таку допомогу особи з інвалідністю, дізнавайтесь із матеріалу видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини