Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Послуги з придбання та доставки алкоголю й сигарет кінцевому споживачу – поза законом?

2 серпня 2019, 10:00
373
0
Реклама

Контролери нагадали про заборону продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів у невизначенах для цього місцях торгівлі

Діяльність, яка передбачає придбання алкогольних напоїв та тютюнових виробів в роздрібній торгівельній мережі, їх подальшу доставку кінцевому споживачу, отримання від такого споживача коштів за придбані товари та подальший розрахунок за них у роздрібній торгівельній мережі, не узгоджується з вимогами законодавства. Контролери відзначили, що за наведених обставин придбання суб'єктом господарювання алкогольних напоїв або тютюнових виробів:

- містить ознаки комерційного використання;

- відповідно до абз. 12 ст. 1 Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального" від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР відноситься до оптової торгівлі.

Окрім того, законодавство чітко визначає місце торгівлі та забороняє продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів у невизначенах для цього місцях торгівлі.

Джерело: ІПК ДФСУ від 29.07.2019 р. № 3535/6/99-99-12-02-02-15/ІПК

Увазі суб'єктів господарювання пропонуємо матеріал "Особливості роздрібного продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини