Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відкривати та закривати банківські рахунки будуть по-новому

13 серпня 2019, 16:40
9477
0
Реклама

НБУ пропонує унормувати порядок відкриття та закриття рахунків клієнтів банків. Своїми намірами регулятор поділивсь на офіційній веб-сторінці.

Для цього уже розробили проект відповідної постанови Правління НБУ. Її положення передбачають:

1. Встановити порядок:

- відкриття банками спецрахунку для здійснення керуючим процедури санації боржника - юрособи;

- відкриття банками спеціального/окремого рахунку для здійснення арбітражним керуючим процедури реструктуризації боргів/погашення боргів боржника - фізособи (ФОП);

- відкриття рахунків суб'єкту господарювання, що не має рахунків у цьому банку, на підставі поданих його представником (фізособою, яка вже має в цьому банку рахунок, відкритий для власних потреб, ідентифіковану та верифіковану банком і сформовану справу з юридичного оформлення цього рахунку) заяви про відкриття поточного рахунку в електронній формі, підписаної кваліфікованим електронним підписом цього представника;

- закриття банками поточних рахунків ФОП, який припинив підприємницьку діяльність (якщо на його рахунку немає залишку коштів);

- здійснення банком зміни рахунків клієнта - фізособи, яка припинила свою підприємницьку діяльність та має залишок коштів на рахунках.

2. Визначити вимоги до оформлення переліку осіб, які відповідно до законодавства України (установчих документів юридичних осіб-резидентів) мають право розпоряджатися рахунком і підписувати розрахункові документи.

3. Зобов'язати юросіб-нерезидентів та представництва юросіб-нерезидентів в Україні повідомляти банк про внесення змін до їхніх реєстраційних документів.

За матеріалами сайту НБУ

Про особливості використання підприємницького й особового рахунка ФОП читайте у статті видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини