Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За перерахунком пенсії можна звернутись онлайн

15 серпня 2019, 09:00
2955
0
Реклама

ПФУ роз'яснив, як подати заяву на перерахунок пенсії через веб-портал ПФУ.

Заяву про перерахунок пенсії подають пенсіонери особисто або їх законні представники до органу, що призначає пенсію, за місцем перебування на обліку як одержувача пенсії.

Нагадаємо: перерахунок пенсії проводять на підставі заяви пенсіонера у строки, встановлені ч. 4 ст. 45 Закону № 1058.

Заяви про перерахунок пенсії, подані через веб-портал ПФУ користувачами, які зареєстровані на веб-порталі та ідентифіковані за допомогою кваліфікованого електронного підпису, розглядають з урахуванням вимог ч. 4 ст. 42 та ч. 4 ст. 45 Закону № 1058.

Днем звернення за перерахунком пенсії вважають день реєстрації заяви на веб-порталі. Перерахунок пенсії проводять на підставі вказаної вище заяви з урахуванням даних, що містяться в системі персоніфікованого обліку.

Підсумуємо: для проведення вищезазначеного перерахунку пенсії особа має право подати заяву до органів Фонду, не відвідуючи їх, зареєструвавшись на веб-порталі ПФУ.

З інструкцією щодо реєстрації на веб-порталі та входу в особистий кабінет за допомогою ЕЦП можна ознайомитись на сайті за посиланням.

Джерело: ГУ ПФУ в Миколаївській області

Про порядок обчислення пенсій і здійснення перерахунку, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Обчислення (перерахунок) пенсій".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини