Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Гарантії за депозитами планують збільшити в поточному році

21 серпня 2019, 13:20
1279
0
Реклама

На сьогодні перед Фондом гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) стоїть завдання підвищити граничний розмір гарантованої суми відшкодування за вкладами. Про це повідомила директор-розпорядник ФГВФО.

ФГВФО розробляє проект закону, який передбачатиме поетапне збільшення до 2027 року суми гарантованого відшкодування до 100 тис євро в гривневому еквіваленті. До кінця поточного року ФГВФО має намір зробити перше підвищення гарантованого відшкодування. Проте для цього треба здійснити кілька дій.

З одного боку, необхідно забезпечити фінансову стабільність ФГВФО шляхом реструктуризації заборгованості перед Мінфіном. ФГВФО отримав позику на ринкових умовах, тож окрім самого боргу має сплатити 67 млрд грн нарахованих відсотків. Реструктуризація також є вимогою МВФ - до кінця поточного року потрібно розробити план врегулювання цього питання.

З іншого - необхідно впровадити систему раннього реагування, завдяки якій НБУ та ФГВФО зможуть на ранніх етапах виявляти проблеми, що можуть призвести до неплатоспроможності банку, а також вживати відповідних заходів щодо їх усунення.

За повідомленням сайту ФГВФО

Liga: REPORT - сучасний хмарний сервіс подання звітності та реєстрації податкових накладних. Лише у Liga: REPORT - аналіз ризиків блокування ПН/РК за кодом УКТ ЗЕД/ДКПП, перевірка реєстраційного ліміту ПДВ, а також миттєвий обмін документами з контрагентами.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини