Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держслужбовців преміюватимуть по-новому

29 серпня 2019, 09:00
3495
0
Реклама

Як і раніше, держслужбовцям можуть встановлювати такі види премій:

- премія за результатами щорічного оцінювання службової діяльності;

- місячна або квартальна премія відповідно до особистого внеску в загальний результат роботи держоргану.

Однак маємо декілька нових норм:

1. Держслужбовцям, які займають посади держслужби категорії "Б" та здійснюють повноваження керівників держслужби в держорганах, юрисдикція яких поширюється на територію однієї або кількох областей, міст Києва або Севастополя, одного або кількох районів, міст обласного значення, місячну або квартальну премію встановлює керівник держслужби у держоргані за погодженням із суб'єктом призначення.

2. Преміюють працівників, які звільняються, у місяці звільнення за фактично відпрацьований час за пропозицією безпосереднього керівника.

3. У місяці, в якому держслужбовець перебуває у відпустці (основній, додатковій та інших, передбачених законодавством), за період тимчасової непрацездатності та в інших випадках, коли згідно із законодавством виплати проводять із розрахунку середньої зарплати, місячну або квартальну премію нараховують за фактично відпрацьований час.

Все це передбачено в новій редакції Типового положення про преміювання державних службовців органів державної влади, інших державних органів, їхніх апаратів (секретаріатів), затвердженого наказом Мінсоцполітики від 13.06.2016 р. № 646.

Джерело: наказ Мінсоцполітики від 06.05.2019 р. № 683

Про застосування Класифікатора професій органами місцевого самоврядування та державної влади можна дізнатись із статті видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини