Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як виправити помилку у Звіті з ЄСВ самозайнятих осіб

30 серпня 2019, 11:45
540
0
Реклама

Податківці переконані, що особа, яка провадять незалежну професійну діяльність, не може виправити у Звіті з ЄСВ (форма № Д5) суму бази нарахування ЄСВ після закінчення терміну його подання. Адже такий показник самозайнята особа визначала самостійно.

За словами представників ДФС, це пов'язано із тим, що Порядок № 435, не передбачає можливість виправлення таких помилок.

Нагадаємо: особи, які провадять незалежну професійну діяльність, формують та подають самі за себе до ДФС звіт один раз на рік до 1 травня року, що настає за звітним періодом. Суму ж ЄСВ вони нараховують на суму доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню ПДФО. При цьому сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць.

Джерело: ІПК ГУ ДФС у Харківській області від 21.08.2019 р. № 3923/ІПК/20-40-13-02-11

Корисним на цю тему буде також наступний матеріал: "Сплата ЄСВ й подання звітності особами, які здійснюють незалежну діяльність" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини