Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як обліковувати розмінну монету

2 вересня 2019, 16:30
2383
0
Реклама

Фіскали пояснили порядок обліку розмінної монети на місці проведення розрахунків.

Розмінну монету, отриману з каси підприємства або залишену у скриньці РРО з попереднього дня, необхідно провести через РРО за допомогою операції "службове внесення". Це пов'язано з тим, що не проводять видачу готівки, яка не пов'язана з проведенням розрахунків, якщо така видача здійснюється після виконання "Z-звіту" до реєстрації першої розрахункової операції та (або) до виконання операції "службове внесення".

Підтвердженням того, що відповідну суму внесли до РРО як розмінну монету, є "Z-звіт", у якому відображено інформацію про операцію "службове внесення".

Отже, у разі відображення розмінної монети у РРО за допомогою операції "службове внесення" звіт про їх використання не складають. Але у разі здачі розмінної монети до каси підприємства складають звіт та виписують прибутковий ордер на суму, що була видана зранку, як розмінна монета.

Також фіскали нагадали, що штрафні санкції, передбачені Указом Президента України від 12.06.1995 р. № 436/95, до суб'єктів господарювання не застосовують, у зв'язку з втратою чинності зазначеним указом.

Джерело: ІПК ДФС від 23.08.2019 р. № 3978/6/99-99-14-05-01-15/ІПК

Як проводити розрахунки, коли дрібні монети вийшли з обігу, читайте в статті електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини