Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Магія фіксованої оплати: який ЦПД визнають трудовим

3 вересня 2019, 11:30
644
0
Реклама

Розглядаючи спір між ФОП та Управлінням Держпраці, суд відхилив доводи суб'єкта господарювання про цивільно-правовий характер відносин між ним та залученою особою, оскільки договір передбачав фіксовану оплату праці, що є характерною ознакою трудового договору. Тоді як цивільно-правовий договір передбачає сплату грошових коштів у залежності від об`ємів виконаних робіт. Відповідне повідомлення розмістило Управління Держпраці у Черкаській області, з посиланням на першоджерела - судові рішення.

Також при обґрунтуванні рішення суд апеляційної інстанції звернув увагу, що роботи, виконання яких регулює договір, не носять разового характеру та передбачають систематичне виконання обов`язків щодо реалізації товару. У договорі не зазначається, який саме конкретно результат роботи повинен передати виконавець замовнику, не визначено переліку завдань роботи, її обсягу. Отже, предметом цього договору є процес праці, а не певний кінцевий результат. Крім того, договір укладений на довготривалий строк, що вказує на системність виконання трудових обов`язків та притаманно саме для трудових договорів.

Джерело: повідомлення Управління Держпраці у Черкаській області

Увазі суб'єктів господарювання пропонуємо матеріал "Трудовий чи цивільно-правовий договір: спростовуємо доводи Держпраці" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини