Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Про недоїмку з ЄСВ повідомлятимуть по-новому

5 вересня 2019, 10:50
4172
0
Реклама

Ініційовано уточнення порядку направлення вимоги про сплату недоїмки з ЄСВ. Про це свідчить законопроект № 1209.

Зокрема, вимогу про сплату недоїмки з ЄСВ надсилатимуть в паперовій та/або електронній формі.

У разі несплати у визначені терміни, вимогу будуть щоденно оприлюднювати на офіційному вебсайті ДПС (із зазначенням дати оприлюднення і дати оновлення інформації).

Скаргу на вимогу про сплату недоїмки з ЄСВ подаватимуть до контролюючого органу вищого рівня у письмовій формі протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання цієї вимоги, з повідомленням про це контролюючого органу, який прийняв таку вимогу.

Зобов'язання зі сплати ЄСВ, самостійно визначені платником, оскарженню не підлягатимуть.

Якщо платник ЄСВ протягом 10 календарних днів з дня отримання вимоги не сплатив зазначені у вимозі суми недоїмки та штрафів разом з нарахованою пенею, не узгодив вимогу контролюючим органом, не оскаржив вимогу в судовому порядку або не сплатив узгоджену суму недоїмки протягом 10 календарних днів з дня отримання узгодженої вимоги, то контролюючий орган має надсилати до державної виконавчої служби узгоджену вимогу про сплату недоїмки в електронній формі (до початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів).

А для банків удвічі збільшать суму штрафу за невиконання ними обов'язку із контролю сплати ЄСВ при видачі (перерахуванні) коштів для виплати зарплати.

В тандемі до законопроекту № 1209 йдуть і зміни до ПКУ, які виписані у законопроекті № 1210. Про них - у новині.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини