Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Профспілки ініціюють власні зміни до проекту Трудового кодексу

10 вересня 2019, 10:00
475
0
Реклама

Як відомо, у Верховній Раді зареєстровано проект Трудового кодексу України (реєстр. № 0955). Йдеться про проект, який парламент попереднього скликання прийняв в першому читанні за основу. А загалом історія цього проекту почалася ще у грудні 2014 року, коли він був вперше зареєстрований. Протягом 2015-2017 років Робоча група з представників уряду, профспілок, роботодавців, науковців у галузі трудового права провела більше ніж 40 засідань, на яких розглянули та прийняли рішення більше як по 1885 пропозиціям щодо відповідного законопроекту.

Проект Трудового кодексу також пройшов експертизу Міжнародного бюро праці (далі - МБП) щодо відповідності його положень міжнародним нормам і стандартам. У Меморандумі технічних коментарів МБП до проекту висловило 59 рекомендацій, в основному щодо регулюючого характеру проекту, інші - конкретні рекомендації щодо регулювання трудових відносин.

З урахуванням наданих рекомендацій МБП профспілками напрацьовано низку постатейних поправок до проекту Кодексу, які направлені 6 вересня 2019 року парламентарям.

Джерело: сайт ФПУ

Liga: REPORT - сучасний хмарний сервіс подання звітності та реєстрації податкових накладних. Лише у Liga: REPORT - аналіз ризиків блокування ПН/РК за кодом УКТ ЗЕД/ДКПП, перевірка реєстраційного ліміту ПДВ, а також миттєвий обмін документами з контрагентами.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини