Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Позичальникам банків і ломбардів обіцяють реальну процентну ставку

13 вересня 2019, 13:15
323
0
Реклама

Верховна Рада в першому читанні схвалила законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав споживачів фінансових послуг" (№ 1085-1 від 06.09.2019 р.). Про це повідомив Мінфін на власному офіційному сайті.

Відповідний законопроєкт передбачає:

·встановлення повноважень державних органів щодо захисту прав споживачів фінансових послуг;

·запровадження відповідальності фінансових установ за порушення прав споживачів фінансових послуг;

·запровадження однакових правил для банків та небанківських установ у сфері реклами фінансових послуг та надання інформації про них.

Водночас зазначений документ усуває недоліки чинного законодавства та створює єдиний для всіх кредиторів підхід до визначення розрахунку загальної вартості кредиту для споживача та розрахунку реальної річної процентної ставки. У разі його ухвалення держава зможе оперативно реагувати на порушення прав громадян, які стали споживачами фінансових послуг, і притягати до відповідальності недобросовісні компанії.

Джерело: законопроєкт № 1085-1 від 06.09.2019 р. "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав споживачів фінансових послуг"

Фізичним особам - отримувачам кредитів цікавим може бути матеріал "Фізособі простили банківський кредит: чи слід вважати його додатковим благом" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини