Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Якими стануть публічні закупівлі після ухвалення нової редакції Закону

19 вересня 2019, 14:45
1581
0
Реклама

Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель" (законопроект № 1076).

Як наслідок - викладуть у новій редакції Закон України "Про публічні закупівлі". Основними його нововведеннями є скасування інституту тендерних комітетів, можливості здійснення закупівель через централізовані закупівельні організації, запровадження нових процедур закупівлі (спрощеної закупівлі, торгів із обмеженою участю), критерію оцінки тендерних пропозицій за вартістю життєвого циклу тощо.

Закон вводить поняття "спрощених" закупівель - тобто закупівлі товарів, робіт і послуг на суму від 50 до 200 тис. грн, які обов'язково будуть проводитись через Prozorro.

Також новий Закон передбачає:

- запровадження персональної відповідальності посадових осіб (зокрема, керівників органів) за порушення законодавства у сфері публічних закупівель (штраф становитиме від 34 тис. до 170 тис. грн.);

- можливість виправлення помилок у тендерних пропозиціях протягом 24 годин;

- впровадження диференційованої плати за оскарження тендеру в АМКУ;

- неможливість відкликати скаргу;

- онлайн-магазин для бюджетних установ шляхом запровадження електронних каталогів поширених товарів;

- постачальник повинен буде обґрунтувати аномально низьку ціну для укладання договору з замовником.

Цей Закон набирає чинності з дня наступного за днем його опублікування та вводиться в дію через шість місяців після дня його опублікування, крім розділу VI "Процедура торгів із обмеженою участю", який вводиться в дію через 12 місяців після дня його опублікування.

Liga: REPORT - сучасний хмарний сервіс подання звітності та реєстрації податкових накладних. Лише у Liga: REPORT - аналіз ризиків блокування ПН/РК за кодом УКТ ЗЕД/ДКПП, перевірка реєстраційного ліміту ПДВ, а також миттєвий обмін документами з контрагентами.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини