Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Замовники зможуть проводити свої закупівлі через централізовану організацію

27 вересня 2019, 14:00
557
0
Реклама

Кабінет Міністрів визначив державну установу "Професійні закупівлі" централізованою закупівельною організацією (ЦЗО) для проведення тендерів та закупівель за рамковими угодами товарів і послуг (крім поточного ремонту) для замовників. Державна установа "Професійні закупівлі" належить до сфери управління Мінекономіки та є неприбутковою організацією, яка має на меті отримувати дохід для самозабезпечення від наданих послуг в межах визначених статутом та законодавством. Нагадаємо, що особливості створення та діяльності централізованих закупівельних організації визначені наразі Постановою № 1216.

Як показує практика пілотного проекту, передаючи свої закупівлі до ЦЗО, замовники зможуть значно заощадити свої кошти за рахунок об'єднання однотипних товарів в рамках однієї процедури. Так, об'єднавши однотипні товари широкого вжитку в рамки однієї закупівлі, за рахунок агрегації має бути отримана краща ціна та суттєво зменшено адміністративні витрати на проведення процедур закупівель.Відбувається стандартизація закупівель, оскільки ЦЗО активно працює з потенційними постачальниками, що значно знизить ризики оскаржень та зриви постачання.

Можливість замовнику передати проведення своїх процедур закупівель (закупівель за рамковими угодами) до ЦЗО була передбачена проектом змін до Закону про публічні закупівлі, який весною цього року представило Мінекономрозвитку. Аналогічну можливість містить і нова редакція Закону про публічні закупівлі, викладена у законопроекті № 1076. Серед інших новел цього проекту - скасування інституту тендерних комітетів, запровадження нових процедур закупівлі (спрощеної закупівлі, торгів із обмеженою участю), електронного каталогу, критерію оцінки тендерних пропозицій за вартістю життєвого циклу тощо. Буде уведено поняття "спрощених" закупівель - закупівлі товарів, робіт і послуг на суму від 50 до 200 тис. грн, які обов'язково будуть проводитись через Prozorro.

Джерело: розпорядження КМУ від 25 вересня 2019 р. № 846-р

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини