Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Помилково зареєстрували акцизну накладну – алгоритм дій від ДПС

3 жовтня 2019, 14:45
357
0
Реклама

Вони вказали, що скасування помилково складеної акцизної накладної Порядком № 262 прим.1 не передбачено. Але вихід із ситуації у разі реєстрації в СЕА РПСЕ зайвої акцизної накладної все ж таки є.

За роз'ясненням контролерів, платник податку може здійснити коригування помилкової акцизної накладної у відповідності до вимог п. 17 р. V Порядку № 262, зазначивши в розрахунку коригування акцизної накладної форми "П" вид коригування "1" та/або "2".

В такому разі слід заповнити перший рядок розрахунку коригування акцизної накладної. У ньому до граф 4, 5 потрібно вести показник коригування (зменшення) обсягу реалізованого пального з відповідним знаком (-). Зменшення обсягів має збігатися з обсягом реалізованого пального, зазначеного в акцизній накладній, що скасовується (з урахуванням показників розрахунків коригування до такої накладної, зареєстрованих в Єдиному реєстрі акцизних накладних).

Джерело: ІПК ДПСУ від 26.09.2019 р. № 363/6/99-00-04-02-05-15/ІПК

Порядок заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового затверджений наказом Мінфіну від 19.06.2019 р. № 262 (далі - Порядок № 262).

Платникам акцизного податку, що реалізують пальне, корисним може бути матеріал "Паливні акцизні накладні: нові правила складання" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини