Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які наслідки з ПДВ має списання товарних запасів після пожежі

4 жовтня 2019, 11:40
592
0
Реклама

ДПС роз'яснила, як оподатковувати ПДВ ліквідацію (списання) товарних запасів (у т.ч. тих, які містили чорні та кольорові метали) у зв'язку з пожежею.

Тут контролери вбачають негоспдіяльне використання. Тож за операцією з ліквідації (списання) товарних запасів (у т.ч. тих, які містили чорні та кольорові метали), придбаних із ПДВ, вони вимагають нараховувати компенсуючі ПДВ-зобов'язання відповідно до п. 198.5 ПКУ. У такому разі платнику податку потрібно скласти і зареєструвати в ЄРПН в установлені ПКУ терміни зведену податкову накладну.

Крім того постачання брухту чорних і кольорових металів (у межах переліків, затверджених КМУ), що утворився внаслідок пожежі та відповідно займання вогнем товарних запасів, звільняють від оподаткування ПДВ згідно з п. 23 підрозділу 2 р. ХХ ПКУ. В такому разі правила, встановлені ст. 199 ПКУ, до зазначеної операції не застосовують.

Джерело: ІПК ДПСУ від 26.09.2019 р. № 406/6/99-00-07-03-02-15/ІПК

З порядком і зразком заповнення зведеної податкової накладної можна ознайомитися в статті "Нова податкова накладна в зразках" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини