Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скільки акцизних складів можна зареєструвати за однією адресою

8 жовтня 2019, 16:30
807
0
Реклама

Акцизні склади двох і більше розпорядників не можуть розміщуватись в одному приміщенні або на одній території. Вони мають розміщуватись в різних приміщеннях або на різних територіях, що є розмежованими або відокремленими один від одного, та на які у кожного розпорядника є документи, що підтверджують право власності або користування. Відповідні тези озвучила ДПС в ІПК.

Ситуація платника податків полягала в тому, що на певній території за певною поштовою адресою розташовано декілька ємностей з пальним, які використовуються на правах оренди окремими суб'єктами господарювання. Тож, чи зобов'язаний кожен з таких суб'єктів господарювання в рамках своєї діяльності зареєструвати свій акцизний склад за такою поштовою адресою щодо тих ємностей, які ним використовуються?

Податківці відсилають до визначень "акцизний склад" та "розпорядник акцизного складу" із пп. 14.1.6 та пп. 14.1.224 ПКУ. До того ж згідно із пп. 230.1.1 ПКУ один акцизний склад може бути зареєстрований виключно одним розпорядником акцизного складу. Один розпорядник акцизного окладу може зареєструвати один і більше акцизних складів.

Джерело: ІПК ДПС від 30.09.2019 р. № 453/6/99-00-04-02-05-15/ІПК

Стаціонарні акцизні склади: за яких умов і як реєструвати? Відповідь читайте у матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини