Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як підтвердити спірні господарські операції у сфері будівництва

16 жовтня 2019, 08:30
352
0
Реклама

Податковим законодавством не встановлено конкретного переліку первинних документів, які повинні складатися за наслідками тієї чи іншої господарської операції. Однак критерієм правомірності формування податкового обліку є можливість на підставі наявних документів зробити беззаперечний висновок про те, що господарські операції фактично здійснені та спрямовані на отримання доходу. На цьому наголосив ВС/КАС у постанові від 03.09.2019 р. у справі № 810/611/14-а.

Зокрема, на думку суду, на підтвердження спірних господарських операцій у сфері будівництва суб'єкт господарювання повинен був надати документи, що свідчать про фактичне виконання постачальником послуг з проведення будівельно-ремонтних робіт та про результат виконання таких у вигляді:

·довідок про вартість виконаних будівельних робіт за формою № КБ-3;

·актів приймання виконаних будівельних робіт за формою № КБ-2в;

·кошторисів;

·проектної документації;

·календарного графіку виконання робіт тощо.

Джерело: постанова ВС/КАС від 03.09.2019 р. у справі № 810/611/14-а

Суб'єктам господарювання цікавим може бути матеріал "Деталізація змісту й обсягу господарської операції в акті наданих послуг: роз'яснювальна та судова практика" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини