Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли і навіщо скасують трудові книжки

18 жовтня 2019, 16:50
2731
0
Реклама

Минулого тижня Міністр КМУ, Дмитро Дубілет, заявив, що Уряд запускає в роботу законопроект і акти уряду, які скасують обов'язковість трудових книжок. Деталі цієї новини читайте тут.

Тепер стали відомі деталі законопроекту авторства Мінсоцполітики.

Зупинимося на деяких з них:

1. Облік трудової діяльності працівника здійснюватимуть в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб. Також можна використовувати й трудову книжку, якщо це передбачено колдоговором.

2. Що стосується місця роботи для застосування норми про мінімальний розмір ЄСВ, то основним місцем роботи будуть визначати те, яке вказане в поданій заяві (до відкликання) працівника та відомостях, що обліковуються в реєстрі застрахованих осіб.

3. Інформація з реєстру застрахованих осіб щодо періодів навчання осіб в закладах вищої освіти, а також здобутої ними освіти, набутого стажу надаватиметься роботодавцям за згодою застрахованої особи.

4. Запис про проходження стажування вноситимуть до реєстру застрахованих осіб в порядку, встановленому ПФУ за погодженням з Мінсоцполітики.

5. Включатимуть до реєстру застрахованих осіб відомості про трудову діяльність працівників протягом п'яти років з дня набрання чинності вказаним Законом на підставі поданих відомостей.

Джерело: проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі"

Однак на сьогодні трудова книжка залишається документом про трудову діяльність працівника. Як її вести описано у матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини