Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд запроваджує водійські права і техпаспорт у смартфоні

24 жовтня 2019, 12:40
2150
0
Реклама

23 жовтня Кабінет Міністрів прийняв постанову про впровадження електронного посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. Він також підтримав проект закону про спрощення процесу присвоєння та видачі номерних знаків.

Це значить, що абсолютно всі водії можуть не носити з собою права кожен день, а власники автомобілів ще і свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Потім і невласники автомобілів зможуть показати техпаспорт в додатку.

Зараз підтвердженням наявності у водія права на керування транспортним засобом є посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. У разі відсутності при собі цих документів до водія застосовується адміністративне стягнення.

Нова постанова КМУ встановлює, що за бажанням громадянина та за допомогою відповідного мобільного додатку, який запрацює в грудні цього року, генерувати електронні права та техпаспорт. Такі електронні документи матимуть рівнозначну юридичну силу та так само ідентифікуватимуть громадянина. Поліція повинна буде притягувати до відповідальності не за відсутності при собі прав або техпаспорту, а за відсутність законних підстав для керування авто.

А ще уряд ухвалив законопроект, який дозволить замовляти номери на авто через інтернет у будь-якого виробника. Надалі при реєстрації транспортного засобу людина буде отримувати свідоцтво про його реєстрацію із обраним номерним знаком. Після зможе замовляти у будь-якого виробника потрібний номер. Головна вимога - відповідність номерного знака державному стандарту.

Джерело: Урядовий портал

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини