Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд скасував застарілі обмеження для бізнесу

25 жовтня 2019, 16:00
2139
0
Реклама

23 жовтня Уряд скасував низку регуляторних актів, що обмежували господарську діяльність. Одночасно із цим схвалені законопроекти та постанови, які мають спростити умови ведення бізнесу в Україні.

Так у галузі економіки Уряд схвалив:

законопроект щодо саморегулювання господарської діяльності. Він встановлює загальні засади саморегулювання господарської та профдіяльності, а також правову й організаційну основу набуття та припинення статусу саморегулівних організацій;

•законопроект, який скасовує обов'язкову процедуру маркування контрольними марками примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних;

•законопроект, який скасовує держреєстрацію договорів про спільну інвестиційну діяльність.

Також Кабмін прийняв низку постанов, що спрощують умови госпдіяльності та підвищують конкурентоспроможність бізнесу в Україні. Зокрема прийняті постанови сприятимуть створенню:

• уніфікованих правил органічного виробництва та обігу органічної продукції в Україні. Вони будуть застосовуватись у різних сферах органічного виробництва та стануть основою для сертифікації органічних виробників;

• системи ефективного функціонування інтегрованої автоматизованої системи держнагляду за рахунок ресурсів міжнародної технічної допомоги, без використання коштів платників податків.

За повідомленням Мінекономіки.

Також нагадаємо, що влада закликає максимально діджиталізувати паперову роботу, тобто запровадити електронний документообіг на підприємстві. Детальніше про це читайте у матеріалі.

Для отримання доступу матеріалів видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини