Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавець не виплачує допомогу по вагітності та пологах – що робити працівниці?

15 листопада 2019, 09:00
3913
0
Реклама

Інспектор Держпраці роз'яснив, як діяти працівницям, якщо роботодавець відмовляє у виплаті допомоги по вагітності та пологах.

Виплату допомоги здійснюють за місцем роботи в розмірі 100% від середньої зарплати і надають відразу за весь період відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами.

Інспектор нагадав, що порядок фінансування Фондом страхувальників визначено у ст. 34 Закону № 1105. Робочі органи Фонду здійснюють фінансування страхувальників протягом 10 робочих днів після надходження заяви.

Зверніть увагу!

Страхові кошти, зараховані на окремий рахунок, можуть бути використані страхувальником виключно на надання матеріального забезпечення та соціальних послуг застрахованим особам.

Фіндопомогу у зв'язку з вагітністю та пологами виплачують відразу за весь період декретної відпустки в найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений на підприємстві для виплати зарплати.

Отже, якщо роботодавець Вам не виплачує допомогу по вагітності та пологах, на підставі ст. ст. 55, 124 Конституції України, ст.ст. 232, 238 КЗпП, ст. 17 Закону № 1105 Ви маєте право звернутися безпосередньо до суду, подавши відповідну заяву в порядку Цивільного процесуального кодексу України.

Джерело: Управління Держпраці у Черкаській області


Що є підставою для отримання допомоги по вагітності та пологах. Як визначається розмір допомоги, про це дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Допомога по вагітності та пологах (декретні)".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини