Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нюанси складання розрахунку коригування у разі повернення продукції, яку постачали без ПДВ

21 листопада 2019, 12:20
1765
0
Реклама

ДПС роз'яснила, як заповнити розрахунок коригування до податкової накладної, складеної за операцією, звільненою від обкладення ПДВ.

Платник ПДВ здійснює операції з постачання програмної продукції, звільнені від обкладення ПДВ згідно з п. 26 підрозділу 2 р. XX ПКУ. Але через деякий час покупець повертає таку продукцію.

У такому разі постачальник - платник ПДВ складає розрахунок коригування до податкової накладної, складеної за операцією з постачання цієї продукції. Причому реєструє в ЄРПН такий розрахунок коригування також постачальник.

Розрахунок коригування заповнюється аналогічно порядку, передбаченому для податкових накладних.

Реквізити заголовної частини розрахунку коригування повинні відповідати аналогічним реквізитам податкової накладної, до якої його складають.

У розділі А табличної частини розрахунку коригування, що складається у зв'язку з поверненням покупцем продукції, яка була поставлена без ПДВ (операції з постачання якої звільнено від обкладення ПДВ), заповнюється лише рядок VIII.

У розділі Б табличної частини такого розрахунку коригування у графі 2.1 вказують відповідний код причини коригування та заповнюють відповідні графи.

Такий алгоритм заповнення розрахунку коригування до податкової накладної надала ДПСУ в ІПК від 28.10.2019 р. № 1049/6/99-00-07-03-02-15/ІПК.

Більше про правила складання розрахунків коригування читайте в матеріалі "Виправлення помилок у податкових накладних: як скласти розрахунок коригування" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини