Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Тепер ніщо не заважає місцевій владі встановлювати космічні ціни на опалення

27 листопада 2019, 14:00
1472
0
Реклама

Постановою КМУ від 15 листопада 2019 р. № 929 визнано такою, що втратила чинність, урядову постанову від 26.06.2019 р. № 560 "Деякі питання захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг". Остання передбачала встановлення на опалювальний сезон 2019-2020 року граничних цін/тарифів на послуги для населення міст обласного значення та м. Києва з постачання теплової енергії та з постачання гарячої води. При цьому місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування повинні були вжити заходів до неухильного виконання вимог про такі тарифи. Навіть більше - забезпечити здійснення перерахунку цін/тарифів на послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води для населення до 1 вересня 2019 року.

Зауважимо, що Постанова № 560, з одного боку, була темою просвітницької кампанії щодо встановлення справедливих тарифів, а з іншого - стала предметом судового оскарження.

Зараз же органи місцевого самоврядування міст, які є адміністративними центрами районів, міст районного значення, селищ під час встановлення відповідних цін/тарифів для населення на опалювальний сезон 2019/20 року зможуть визначати розміри цін/тарифів на власний розсуд.

На сайті Міністерства енергетики та захисту довкілля України стверджується, що Постанова № 929 "забезпечує стале проходження опалювального сезону та усуває загрозу відключення міст від газу через економічно необґрунтовані ставки тарифів".

Нагадаємо, що новий механізм житлових субсидій та пільг на комунальні послуги діє із 1 жовтня. При цьому Мінсоцполітики надало відповіді на головні питання про монетизацію пільг на комунальні послуги. Окрім того, нещодавно затвердили нові Правила надання послуги з постачання теплової енергії.


Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини