Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зелені номери, рух автобусною смугою і податок з кожної зарядки – як простимулюють електроавтомобілі

11 грудня 2019, 16:10
1627
0
Реклама

Україна має визначити своїм пріоритетом перехід на електричний автомобільний транспорт до 1 січня 2030 року. Про це йдеться у законопроекті . Зокрема, передбачається звільнення до 31 грудня 2022 року від сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування у разі набуття права власності на електричні автомобільні транспортні засоби.

Також, тимчасово, до 31 грудня 2024 року, діяльність з постачання електричної енергії для електричних та гібридно-електричних автомобільних транспортних засобів, хочуть звільнити від ліцензування діяльності з перепродажу або постачання електричної енергії.

Окрім того, законопроект № 2532 пропонує Кабміну дозволити електроавтомобілям до 31 грудня 2024 року за умови оснащення спеціальними номерами (з зеленим кольором шрифту) їздити смугами руху маршрутних транспортних засобів.

Уряд хочуть зобовязати передбачити пільгове кредитування та страхування на придбання електричних автомобілів, програми розвитку вітчизняних виробників електроавтомобілів та акумуляторних батарей. Зате з 1 січня 2025 року мають справляти новий вид податку з діяльності операторів зарядних станцій по заряджання електричних та електричних гібридних автомобільних транспортних засобів, обраховуючи об'єм спожитої електричної енергії по кожній зарядній сесії.

Також Національній Комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, законопроект пропонує передбачити тимчасово, до 31 грудня 2024 року, у своїх актах пільгові норми для заряджання електричних транспортних засобів.

У разі ухвалення цей Закон набере чинності 1 січня 2021 року.

Нагадаємо, що за перевезення дітей без автокрісла або іншого спецзасобу уже штрафують. А ось вимогу до імпортних автомобілів відповідати ЄВРО-6 можуть перенести на 2025 рік.

Відслідковувати зміни в законодавстві допоможе інформаційно-правова система ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини