Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Курси усіх валют публікуватимуть оперативніше

12 грудня 2019, 10:55
324
0
Реклама

Для більшої зручності бізнесу та громадян НБУ публікуватиме щоденний офіційний курс гривні до усіх іноземних валют до 16.00, починаючи з 27 грудня 2019 року. Новиною поділився НБУ на своєму сайті.

Раніше так оперативно публікувався лише офіційний курс гривні до долара США, а курс до решти іноземних валют та банківських металів оприлюднювався до 18.00.

Для пришвидшення розрахунку та оприлюднення офіційного курсу гривні НБУ використовуватиме у якості крос-курсів котирування BFIX іноземних валют у торговельно-інформаційній системі Bloomberg.

Також для простішого представлення та використання офіційний курс гривні буде розраховуватися не за сто, а за одну одиницю іноземної валюти, тобто у форматі 1 дол. США = 23,6885 грн (станом на 10 грудня 2019 року).

На щоденній основні офіційний курс гривні розраховуватимуть до валют, що входять до 1 групи Класифікатора іноземних валют, а також валют, емітентами яких є країни з ТОП-30 найбільших торгових партнерів України за попередній рік. Сьогодні таких валют - 35. Офіційний курс гривні до інших іноземних валют публікуватимуть щомісячно. На щоденній основі публікуватимуть облікову ціну банківських металів, які входять до 1 групи Класифікатора іноземних валют (наразі це золото, срібло, платина та паладій).

Зазначені зміни затверджені Постановою Правління НБУ від 10.12.2019 р. № 148 та набувають чинності 27 грудня 2019 року.

За даними сайту НБУ.

Також стало відомо, як працюватимуть банки напередодні новорічних свят.

Експортно-імпортні операції суб'єктів господарювання мають свою специфіку в силу особливих податкових правил, методики бухобліку та валютного регулювання. Допоможуть в них розібратися матеріали теми тижня сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся тестовим 3-денним доступом до сервісу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини