Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міністр розповів, чи будуть після трудової реформи 12-годинний робочий день і звільнення вагітних

12 грудня 2019, 16:30
3634
0
Реклама

Не вся інформація у ЗМІ щодо реформи ринку праці відповідає дійсності. Про це на брифінгу сказав міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Т. Милованов, повідомляє сайт Міністерства.

"Україна є лідером з ратифікації міжнародних конвенцій про захист прав найманих працівників, але пасе задніх в сфері їх виконання. Ми не маємо намірів порушувати підписані стандарти, навпаки, захищаємо фундаментальні права робітників. Тому я хочу наголосити, що чутки про обов'язковий 12 -ти годинний робочий день, скорочення терміну лікарняних, можливість звільнення вагітних та працівників у декреті - неправдиві", - наголосив Тимофій Милованов.

Новий закон врегулює формат дистанційної та надомної роботи, зберігає учбові відпустки, зобов'язує працівника та роботодавця укладати трудовий договір лише у письмовій формі. "Ми прагнемо ускладнити, а в ідеалі, взагалі унеможливити випадки, коли під виглядом фіктивних реорганізацій компаній чи установ звільняють соціально незахищених осіб. Тож, хочемо законодавчо захистити усіх працівників, а звільнення вагітних жінок зробити неможливим" - зауважив міністр.

Регулювання виплат за лікарняними залишаються, як є сьогодні, а відпустку за власний рахунок можна буде взяти на 30 днів (зараз до 15 днів).

Ми вже повідомляли про інші аспекти запланованої урядом реформи сфери зайнятості. Серед пропонованих новацій - законодавче закріплення гнучкого графіку роботи та створення онлайн-реєстру зайнятості. Раніше озвучувався намір скасувати трудові книжки до кінця року. Водночас не відбулося анонсоване подання до парламенту нового проекту Трудового кодексу. Але днями Верховна Рада проголосувала за прийняття законопроекту № 2260. Він, зокрема, передбачає: письмовою формою документу для цілей КЗпП є документ, створений у паперовій або електронній формі (у тому числі в автоматичному режимі).

Відслідковувати зміни в трудовому законодавстві допоможе інформаційно-правова система ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини