Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відвантаження пального на акцизний склад пересувний: як оформити РК до АН

16 грудня 2019, 16:20
414
0
Реклама

Здійснити коригування будь-яких показників, які зазначають в Переліку транспортних засобів, що переміщують пальне або спирт етиловий, НЕ є можливим.

Адже статус акцизного складу пересувного обмежується проміжком часу між реєстрацією відповідних акцизних накладних, в яких такий транспортний засіб зазначено як акцизний склад пересувний, на який фізично відвантажене (отримане) пальне, та акцизний склад пересувний, з якого фізично відвантажене (відпущене) пальне.

На цьому наголосили фахівці ДПС та водночас запропонували наступний порядок коригування обсягу пального, яке за даними СЕАРП та СЕ обліковують на акцизному складі пересувному.

Передусім має бути складений та зареєстрований розрахунок коригування з кодом виду коригування "1" (оскільки акцизна накладна, показники якої коригують, складена в одному примірнику, розрахунок коригування також складають в одному примірнику). В цьому розрахунку коригування заповнюють перший рядок таблиці, в якому з акцизної накладної переносять до граф 2, 3 таблиці дані щодо коду товару згідно з УКТ ЗЕД, його опису, а до граф 4, 5 вносять показник коригування (зменшення) обсягу реалізованого пального з відповідним знаком (-). При цьому зменшення обсягів має збігатися з обсягом реалізованого пального, зазначеного в акцизній накладній (з урахуванням показників акцизної накладної форми "П" та розрахунків коригування до такої накладної, зареєстрованих в ЄРАН).

Такий розрахунок коригування сторнує обсяг пального, зазначений в акцизній накладній, показники якої коригують.

Після цього підприємство складає та реєструє в ЄРАН акцизну накладну, в якій зазначає правильний обсяг пального.

Джерело: ІПК ДПСУ від 04.12.2019 р. № 1695/6/99-00-04-02-05-15/ІПК

Платникам акцизного податку цікавим може бути матеріал "Паливна акцизна накладна: інтерактивна таблиця складання" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини