Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці вказали, коли платники екоподатку можуть не звітувати

21 грудня 2019, 09:00
475
0
Реклама

ГУ ДПС у Дніпропетровській області надало роз'яснення для платників екологічного податку, які протягом наступного року не планують здійснення викидів та розміщення відходів.

Платники екологічного податку, які з початку звітного року не планують здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів протягом звітного року, повинні скласти заяву довільної форми про відсутність у них у звітному році об'єкта обчислення екологічного податку. Така заява слід подати відповідному контролюючому органу за місцем розташування джерел забруднення не пізніше граничного терміну подання податкової декларації за І квартал звітного року.

Разом з тим податківці наголосили: в іншому разі такі суб'єкти господарювання зобов'язані подавати податкові декларації екологічного податку.

А от суб'єкти господарювання, у тому числі новостворені, які не мають об'єктів обчислення екологічного податку, не подають до відповідних контролюючих органів заяву про відсутність у них у звітному році таких об'єктів.

За повідомленням ГУ ДПС у Дніпропетровській області

Нагадуємо, що легко та зручно подавати податкову звітність можна за допомогою сучасного сервісу Liga:REPORT (є підказки щодо заповнення). Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини