Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Приватним інвесторам хочуть дозволити оренду майна під дитячі садки за 1 грн

21 грудня 2019, 10:15
852
0
Реклама

Вирішення проблеми дефіциту місць у дитячих садочках та школах хочуть досягти шляхом залучення приватних інвесторів. Таке залучення очікується внаслідок встановлення пільгових умов надання в оренду державного та комунального нерухомого майна (будівлі, споруди, приміщення) для розміщення закладів дошкільної та загальної середньої освіти. Про це йдеться у законопроекті № 2595, зареєстрованому у Верховній Раді.

Так, передбачається: в межах кожного первинного суб'єкта місцевого самоврядування відповідний орган місцевого самоврядування визначає не менше одного об'єкта з наявного в його власності комунального нерухомого майна (будівлі, споруди, приміщення), який придатний для розташування та функціонування закладів дошкільної освіти. Його мають передавати в оренду за плату розміром в одну гривню на рік строком не менше ніж на п'ять років.

Орендарем такого об'єкту може бути суб'єкт господарювання або фізособа-підприємець. Такого суб'єкта має бути визначено конкурсною комісією органу місцевого самоврядування переможцем. Своєю чергою він гарантує початок функціонування закладу дошкільної освіти не пізніше ніж за один рік з моменту укладення договору оренди в порядку, визначеному законодавством про оренду державного та комунального майна.

Нещодавно перекроїли статті Бюджетного кодексу, які стосуються фінансування освіти, охорони здоров'я та соціального захисту. Дошкільну освіту фінансуватимуть місцеві бюджети, а соцпрограми - держбюджет. Також депутати хочуть замінити інтернати оплачуваними послугами фізосіб.

Читайте також:

- "муніципальна няня"- 2020 - що обіцяє уряд;

- як отримати компенсацію з бюджету витрат на оплату садочку чи освіти.

Відслідковувати зміни в законодавстві допоможе інформаційно-правова система ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини