Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що буде з податковими накладними за п'ять днів, коли не працювали сервіси

26 грудня 2019, 11:57
964
0
Реклама

Із 19.12.2019 р. до 22 години 30 хвилин 24.12.2019 р. електронні сервіси ДПС тимчасово функціонували не в повному обсязі. Це пов'язано з проведенням слідчих дій у ДФСУ та ДПСУ.

Зокрема, платники ПДВ не могли реєструвати податкові накладні в ЄРПН.

Наразі електронні документи, які були надіслані до ДПС, прийняті та оброблені з урахуванням дії операційного дня для кожного типу документів.

Акцизні накладні та розрахунки коригування до них в ЄРАН, що були направлені до ДПС 24 грудня у період тимчасового обмеження роботи ІТС, прийняті й оброблені вчасно 24 грудня.

Податкові накладні та розрахунки коригування, направлені платниками для реєстрації у робочі дні 20, 23 та 24 грудня 2019 року, були отримані ДПС після завершення операційного дня 24 грудня, і будуть зареєстровані 26 грудня 2019 року, у перший робочий операційний день.

Відповідно до п. 42-1.10 та п. 231.6 ПКУ штрафні санкції та пеня, передбачені ПКУ за порушення податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючий орган, не застосовуватимуть.

Джерело: повідомлення на офіційному веб-сайті ДПСУ

Нагадаємо, що за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних/розрахунків коригування платників ПДВ штрафують. Більше про такі штрафи читайте в статті "Штрафи за несвоєчасну реєстрацію/нереєстрацію податкових накладних і розрахунків коригування в ЄРПН" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини