Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ пропонує оновити порядок здійснення операцій з електронними грошима – чого очікувати

10 січня 2020, 09:15
1136
0
Реклама

Регулятор у рамках боротьби з корупцією та відмиванням грошей планує змінити правила використання електронних грошей на більш обмежені.

По-перше, НБУ пропонує ввести обов'язкову ідентифікацію та верифікацію користувачів електронних грошей та встановити вимоги до операцій з електронними грошима - супроводжувати їх інформацією як про платника, так і про одержувача таких коштів.

По-друге, головний банк країни пропонує визначити порядок використання "електронних гаманців".

По-третє, Нацбанк має намір посилити вимоги щодо контролю емітента за діяльністю комерційних агентів. Так, він пропонує зобов'язати агента відкривати окремий рахунок у емітента для здійснення агентської діяльності. Водночас передбачається ввести заборону на передачу повноважень іншим особам за агентським договором.

Джерело: повідомлення НБУ.

Читайте також:

- в України буде власна цифрова валюта;

- чи потрібно застосовувати РРО при здійсненні операцій з електронними грошима.

Про обіг електронних грошей, які реально використовуються для оплати товарів у системі електронної комерції, читайте у матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН "Електронні гроші: правила обігу".

Для отримання доступу до аналітики електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - оформіть заявку на повнофункціональний тестовий доступ та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини