Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Влада сподівається перемогти безробіття порталом з відеоуроками

11 січня 2020, 16:45
552
0
Реклама

Державна служба зайнятості дає старт своєму Освітньому порталу. Це новий проект для успішного працевлаштування українців, повідомляє Урядовий портал. Сервіс допоможе безробітним розвивати власні навички, необхідні для вдалого працевлаштування, отримати нові компетенції та пройти професійне навчання. Він дозволить:

- розвивати особисті компетенції, затребувані на ринку праці;

- отримати актуальну інформацію щодо пошуку роботи та підбору персоналу;

- навчитися складати резюме сучасного формату;

- підготуватися до співбесіди з роботодавцем;

- обрати освітні курси та вебінари для безробітних, зокрема ті, які проводять центри професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

На сайті будуть впроваджувати нові освітні програми, розроблені спільно з роботодавцями, проводитимуть вебінари та дистанційне навчання. Більшість матеріалів буде розміщуватися у відеоформаті.

Додамо, що на Освітньому порталі будуть розміщувати і матеріали для роботодавців. Зараз портал пропонує для цієї категорії наступні курси:

- Покрокові дії щодо добору працівників;

- Підготовка професійних кадрів на запити роботодавців.

Зверніть увагу, що роботодавцям не варто затягувати зі звітом про працевлаштування - наслідки неприємні. Також Кабмін знову змінив порядок перевірок Держпраці. Ну а відмову роботодавця надати необхідні документи Держпраці розцінить як перешкоду перевірці. Цікаво, що роботодавців планують зобов'язати пояснювати профспілці та держадміністрації борги з зарплати.

Читайте також про те:

- який розмір допомоги по безробіттю у 2020 році;

- допомогу по безробіттю мають призначати по-новому.

Як бачите, держава всіляко намагається допомогти безробітним розвивати власні навички, необхідні для вдалого працевлаштування та зайнятості. Так, реалізувати свої здібності можна і, відкривши власний бізнес. А надійний помічник, який самостійно буде розраховувати та сплачувати за вас податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини