Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін ініціює укладення підприємствами договорів страхування на випадок пожежі

14 січня 2020, 12:30
461
0
Реклама

Кабмін пропонує законопроектом № 2702 оновити низку законів щодо способів здійснення державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки. Передусім - стосовно запровадження системи добровільного страхування цивільної відповідальності суб'єктів господарювання за шкоду, яка може бути заподіяна унаслідок небезпечної події.

Так, у Кодексі цивільного захисту закріплять: про укладення договору страхування відповідальності суб'єкт господарювання письмово повідомляє ДСНС до 1 жовтня для визначення переліку суб'єктів господарювання, які підлягають плановим заходам державного нагляду (контролю) у плановому періоді.

Йдеться про договір добровільного страхування цивільної відповідальності суб'єктів господарювання за шкоду, яка може бути заподіяна навколишньому природному середовищу, життю, здоров'ю та майну третіх осіб унаслідок небезпечної події, що може виникнути на території та/або об'єктах нерухомості.

У разі надання до ДСНС такого договору періодичність проведення планових перевірок збільшується на строк дії договору, але не більше шести років - для суб'єктів господарювання із середнім ступенем ризику та не більше десяти років - для суб'єктів господарювання з незначним ступенем ризику.

Як відомо, пожежники уже озвучили адреси своїх планових перевірок у 2020 році. Раніше уряд затвердив Порядок організації та забезпечення охорони від пожеж підприємств, установ, організацій та інших об'єктів на підставі договорів. А МВС затвердило низку форм розпорядчих документів у сфері проведення заходів держнагляду (контролю) щодо дотримання правил пожежної безпеки

Щоб іти в ногу з вимогами чинного законодавства, користуйтеся інформаційно-правовою системою ЛІГА:ЗАКОН. Вона допоможе відслідковувати зміни в законодавстві. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідної вам інформації.

А перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини