Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На митницях встановлять сканери для огляду товарів та авто

27 січня 2020, 12:30
2764
0
Реклама

Мінфін ініціює встановлення комплексних скануючих систем стаціонарного типу для митного контролю у пунктах пропуску через державний кордон. Про це свідчить розроблений проект наказу міністерства.

Митний контроль товарів і транспортних засобів скануючими системами стаціонарного типу будуть здійснювати не менш ніж дві посадові особи підрозділу митного оформлення, які допущені до її експлуатації.

При цьому одна посадова особа - оператор руху, друга - оператор реєстрації супровідних документів та роботи із зображеннями.

За потреби додатково може бути залучено третю посадову особу, що виконує функції оператора системи контролю.

Обов'язки оператора руху транспортних засобів у робочій зоні скануючої системи стаціонарного типу та операторів системи контролю, реєстрації супровідних документів та роботи із рентгенівським зображенням є взаємозамінними.

Безпосереднє сканування проводиться виключно в межах зони сканування.

Після сканування товару та транспортного засобу оператор реєстрації супровідних документів та роботи із зображеннями досліджує, аналізує та порівнює відомості, зазначені в товаросупровідних документах, з відомостями, отриманими в результаті аналізу рентгенівського зображення, а також порівнює отримані зображення з попередніми зображеннями з архівної бази зображень з метою виявлення їх невідповідності та можливого виявлення порушень митних правил.

Джерело: проект Мінфіну "Про затвердження Порядку митного контролю товарів і транспортних засобів із використанням комплексних скануючих систем стаціонарного типу для огляду товарів та транспортних засобів у пунктах пропуску через державний кордон"

Перевірити контрагента можна за допомогою сервісу CONTR AGENT. Протестувати сервіс можна тут

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини