Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вимога про сплату боргу з ЄСВ без акту перевірки – чи можливо

28 січня 2020, 09:40
704
0
Реклама

У разі наявності у платника на кінець календарного місяця недоїмки зі сплати ЄСВ контролюючий орган на підставі даних звітів з ЄСВ та облікових даних з інформаційної системи податкового органу формує та надсилає (вручає) платнику вимогу про сплату боргу (недоїмки) на суму такої недоїмки.

На цьому наголосив ВС/КАС та водночас завважив: положеннями законодавства не передбачено такої обов`язкової умови для формування вимоги як проведення перевірки та складення за її результатами відповідного акту. Вимогу про сплату боргу (недоїмки) надсилають разом з актом документальної перевірки виключно у випадку, коли виявлені у ході документальної перевірки дані свідчать про донарахування сум ЄСВ контролюючими органами.

Джерело: постанова від 10.12.2019 р. у справі № 826/25425/15

Про інші цікаві рішення ВС/КАС можна почитати в матеріалі "Огляд практики Верховного Суду щодо податкових спорів. Листопад-2019" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся демо-доступом до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини