Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардеп запропонував 50 тис.грн допомоги при народженні дитини зарахувати на депозит

31 січня 2020, 12:00
4691
1
Реклама

Маємо чергову ініціативу нардепів, яка може підвищити народжуваність та фінансово допоможе молодому покоління увійти в "доросле життя".

Йдеться про законопроект № 2801 від 24.01.2020 р., якими можуть запровадити державну допомогу дитині на майбутнє.

Право на цю допомоги закріплять за кожною дитиною - громадянином України за народженням.

Допомога дитині на майбутнє передбачає зараховувати з Держбюджету України на депозитний рахунок банківської установи одноразову державну допомогу в розмірі 50000 гривень, яка стає банківським вкладом до досягнення дитиною 18 років.

Підстава для призначення - свідоцтво про народження дитини та звернення батьків або інших законних представників дитини.

Дитина отримує в своє розпорядження банківський вклад (суму державної допомоги та всі нараховані на неї за весь час проценти) по досягненні нею 18 років або в разі настання обумовлених обставин.

Достроково отримати цю допомогу можна буде виключно в наступних випадках:

- в разі потреби дитини в грошових коштах на лікування (при наявності медичного висновку), якщо її батьки або інші законні представники не мають інших джерел для покриття зазначених витрат;

- в разі втрати внаслідок стихійного лиха або іншої подібної форс-мажорної обставини дитиною житла, для придбання дитині нового житла;

- в разі потреби дитини в грошових коштах для отримання вищої освіти на підставі укладеного договору про навчання, якщо згідно з умовами договору сума банківського вкладу покриває не менше половини вартості всього відповідного навчання.

У разі схвалення цієї законодавчої ініціативи запрацювати вона зможе із 01.01.2021 р.

Також у парламенті зареєстровано проект Закону України "Про економічний паспорт українця" (№ 2754). Він передбачає створення "Фонду майбутнього", на рахунках якого будуть акумулюватися кошти у розмірі 1% від реалізації всіх корисних копалин, видобутих на території України. Ці кошти будуть нараховуватись українцям, народженим в Україні після 1 січня 2021 року, та які проживали на території України упродовж 18 років. Виплачуватимуть зазначені кошти їм після досягнення ними повноліття.

Відслідковувати зміни в законодавстві допоможе інформаційно-правова система ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідної вам інформації.

Читайте також:

- який розмір допомоги по безробіттю у 2020 році;

- який розмір допомоги на дітей одиноким матерям у 2020 році.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини