Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виправляємо помилки з податку на прибуток поточною декларацією: як заповнити додаток ВП

6 лютого 2020, 14:20
630
0
Реклама

ДПС нагадала, що у разі виправлення помилок у звітній (звітній новій) декларації з податку на прибуток за період, наступний за періодом, в якому виявлено помилки, платник податку заповнює додаток ВП.

При цьому:

- у таблиці 1 "Врахування помилки(ок) у звітному (податковому) періоді, наступному за періодом, за який виявлено помилку" додатка ВП відображають правильні показники за податковий період, який уточнюється;

- у таблиці 2 "Результати виправлення помилок(ки)" додатка ВП визначають суму збільшення (зменшення) податкового зобов'язання з податку на прибуток.

Водночас у складі звітної (звітної нової) декларації можуть бути уточнені показники за один звітний період та поданий один додаток ВП.

У заголовній частині додатка ВП зазначають звітний період, який уточнюється, та проставляють відмітку "Звітна" або "Звітна нова".

Додатки до рядків таблиці 1 додатка ВП, на які є посилання в таблиці 1 додатка ВП, заповнювати та подавати не потрібно.

Щоправда, разом із декларацією з податку на прибуток платник податків має подати доповнення до неї, складене за довільною формою, з поясненням проведених виправлень.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 102.20.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Більше про заповнення додатка ВП до декларації з податку на прибуток читайте в статті "Додаток ВП: виправлення помилок із податку на прибуток поточною декларацією" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини