Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЗК радить декларантам звіряти дані з держреєстрами

10 лютого 2020, 10:15
3251
0
Реклама

До 01.04.2020 р. особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, подають антикорупційну декларацію за 2019 рік. Виконують цей обов'язок, заповнюючи розділи цієї декларації на офіційному вебсайті НАЗК. Такі вимоги ч. 1 ст. 45 Закону України "Про запобігання корупції" від 14.10.2014 р. № 1700-VII.

До того ж із 1 січня 2020 року введена нова форма антикорупційної декларації.

НАЗК рекомендує при заповненні декларації звіряти інформацію з даними державних реєстрів. Вхід до реєстрів здійснюють за допомогою кваліфікованого електронного підпису (далі - КЕП). Його в будь-якому випадку отримують особи, адже саме завдяки йому відбувається вхід на офіційний вебсайт НАЗК для заповнення антикорупційної декларації.

Поновлення ЕЦП (КЕП) онлайн в сервісі Liga:REPORT. Спробуйте прямо зараз 7-денний тестовий доступ.

Дані, необхідно для розділу 3 "Об'єкти нерухомості" та 4 "Об'єкти незавершеного будівництва" декларації, можна перевірити в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Інформацію для розділів 8 "Корпоративні права" та 9 "Юридичні особи, кінцевим бенефіціарним власником (контролером) яких є суб'єкт декларування або члени його сім'ї" декларації можна звірити з даними Єдиного державного реєстру юросіб, ФОП та громадських формувань.

Онлайн-сервіс Електронний кабінет водія надасть всю інформацію про транспортні засоби, які перебувають в особи на праві власності. Отримана інформація знадобиться при заповненні розділу 6 "Цінне рухоме майно - транспортні засоби".

Портал електронних послуг Пенсійного фонду України допоможе знайти інформацію про отримані протягом року доходи. Крім того, відомості про доходи можна отримати, сформувавши запит в електронному кабінеті на сайті ДПС за посиланням. Інформацію про доходи за попередній рік можна отримати після 10 лютого.

Пошук інформації на більш ніж 6,5 млн юридичних осіб України реалізований у сервісі CONTR AGENT. Оформіть заявку на тестовий доступ.

Враховуйте, що НАЗК має доступ до усіх 16 реєстрів та баз даних, необхідних для перевірки декларацій в автоматизованому режимі. Тепер у деклараціях вимагають зазначати рахунки незалежно від наявності на них коштів. Тут ще й НБУ устиг внести зміни й силовики отримають розширену інформацію про банківські операції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини