Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Справи про розлучення та аліменти віднесли до малозначних

11 лютого 2020, 14:10
1433
0
Реклама

Верховна Рада внесли зміни до ЦПКУ, розширивши перелік справ, що є малозначними. Нагадаємо, що такі справи розглядаються у порядку спрощеного позовного провадження.

Отже, до малозначних справ віднесено:

- справи про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, якщо такі вимоги не пов'язані із встановленням чи оспорюванням батьківства (материнства);

- справи про розірвання шлюбу;

- справи про захист прав споживачів, ціна позову в яких не перевищує 250 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Водночас встановлено, що не є малозначними справи, ціна позову в яких перевищує 250 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (раніше у відповідній нормі йшлося про межу у 500 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб).

Джерело: Закон України від 15.01.2020 р. № 460-IX (набрав чинності 08.02.2020)

Увазі суб'єктів господарювання пропонуємо матеріал «Чи потрібно створювати забезпечення під судові спори» сервісу «Інтерактивна бухгалтерія».

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу «Інтерактивна бухгалтерія» - скористайтеся демо-доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини