Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Помилково чи надміру сплачені податки можна повернути, якщо не минуло 1095 днів

12 лютого 2020, 08:30
1290
0
Реклама

Фахівці Офісу великих платників податків ДПС нагадали порядок повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов'язань.

Вони зазначають, що повернення таких коштів регулюють ст. ст. 43 і 102 ПКУ та наказ Мінфіну № 60.

Також майте на увазі: обов'язкова умова для повернення сум грошового зобов'язання - подати заяву про таке повернення протягом 1095 днів від дня виникнення помилково та/або надміру сплаченої суми.

Додатково до заяви платник може подати копію платіжного документа, на виконання якого помилково та/або надміру сплачений платіж перераховано до бюджету.

Якщо за результатами розгляду контролюючим органом заяви, встановлено правомірність повернення коштів, до Журналу вносить відмітку про правомірність повернення відповідної суми коштів.

У випадку не встановлення такої правомірності, контролюючий орган готує та направляє платнику письмове повідомлення з відмовою у поверненні коштів із зазначенням причини такої відмови.

Тож повернути помилково та/або надміру сплачені грошові зобов'язання можливо лише протягом 1095 днів від їх сплати.

Джерело: ОВПП ДПСУ.


За яких умов та в якому порядку платник податків може повернути помилково та/або надміру сплачені грошові зобов'язання, дізнавайтесь за посиланням.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини