Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні можуть запровадити інвестиційний податковий кредит для інноваторів

18 лютого 2020, 15:00
687
0
Реклама

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо надання платникам податків податкового інвестиційного кредиту" від 13.02.2020 р. № 3063.

Документ пропонує запровадити інвестиційний податковий кредит як форму зміни строків сплати податків (зборів).

Відповідні пропозиції запровадять новою редакцією ст. 32 ПКУ.

А новою ст. 100-1 ПКУ визначать, що інвестиційний податковий кредит - це перенесення строків сплати платником податків його грошових зобов'язань на строк до 16 місяців, при якому платник податків матиме можливість протягом певного строку та у певних межах зменшувати сплату податків з наступною поетапною сплатою суми такого зменшення та нарахованих процентів.

Також відомо, що розмір процентів за користування інвестиційним податковим кредитом пропонують встановити на рівні 50% річних облікової ставки НБУ, діючої на день прийняття контролюючим органом рішення про надання такого кредиту.

Інвестиційний податковий кредит надаватимуть на підставі письмової заяви платника податків та довідки центрального органу виконавчої влади, про затвердження інноваційного проекту. До заяви платника податків додають перелік майна, що вносять в податкову заставу для забезпечення погашення податкових зобов'язань, які пропонують розстрочити, або договір банківської поруки на суму таких зобов'язань.

Порядок відбору та затвердження інвестиційних проектів, які мають стратегічне значення для розвитку нацекономіки та безпеки України, а також порядок контролю за виконанням таких проектів здійснюватиме Кабмін.


Яка інформація про інвестиційну нерухомість підлягає розкриттю у примітках до річної фінансової звітності, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Розкриття інформації про інвестиційну нерухомість".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини