Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фірма бронює готель – кому випадає платити турзбір

3 березня 2020, 16:00
505
0
Реклама

Податківці пояснили, чи може юрособа, за рахунок якої здійснюється бронювання в готелі, також сплатити і турзбір.

У своїй діяльності готелі керуються чинним законодавством України та Правилами користування готелями й аналогічними засобами розміщення та надання готельних послуг, затвердженими наказом Державної туристичної адміністрації від 16.03.2004 р. № 19 (далі - Правила).

Згідно з пунктом 1.3 Правил замовником готельних послуг є фізична або юридична особа, в тому числі суб'єкт туристичної діяльності, яка укладає відповідний договір на надання готельних послуг від імені та на користь споживача та здійснює оплату за цим договором (надає гарантії щодо оплати за цим договором).

Право юросіб сплачувати турзбір замість фізичних осіб - платників турзбору ПКУ не обмежується. Але на момент розміщення таких осіб у місці проживання (ночівлі) має бути здійснена оплата турзбору та наявний документ, що підтверджує таку сплату від імені платника турзбору.

Податковий агент повинен мати підтверджуючий первинний документ, який містить відомості про господарську операцію щодо сплати податковому агенту певної суми коштів платником турзбору або юрособою від імені платника турзбору.

Джерело: ІПК ДПС від 14.02.2020 р. № 595/6/99-00-04-03-03-06/ІПК.

Про те, як правильно повернути гроші туристу, якщо бронювання скасовано читайте в статті "Туру не буде: повертаємо гроші туристові". Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини