Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держархбудінспекцію ліквідуємо за два тижні – Президент

10 березня 2020, 08:30
1368
0
Реклама

Державну архітектурно-будівельну інспекцію буде ліквідовано упродовж двох тижнів. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками малого і середнього бізнесу Полтавської області. "Я думаю, що упродовж максимум двох тижнів буде ліквідація ДАБІ", - сказав він.

Як відомо, ДАБІ оприлюднила перелік своїх планових перевірок на 2020 рік, до якого потрапили 3710 суб'єктів господарювання. Перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT. Оформіть заявку на тестовий доступ.

За словами В. Зеленського, архбудінспекцію не просто ліквідують, а створять "паралельний орган", і найближчим часом відбудеться презентація новопризначеним прем'єром концепції такого нового органу держнагляду в сфері будівництва. "Ви ж знаєте, що ДАБІ - це один із найбільш корумпованих органів. Я думаю, що упродовж двох тижнів питання буде закрито", - додав він.

Раніше ДАБІ оголосила, що запроваджує низку інструментів, які унеможливлять безпідставні відмови на дозволи з будівництва. Зокрема, керівникам територіальних органів нададуть окреме доручення щодо зміни підходів у роботі із дозвільними документами та усунення практики необґрунтованих відмов. Також ця інспекція відкрила доступ до єдиного реєстру дозвільних документів. Які форми статистичної звітності подають респонденти, що провадять діяльність у сфері будівництва, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Статистика будівництва". Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

А ось народні депутати запланували реформувати галузь будматеріалів із 2022 року. Зокрема, може з'явитись декларування технічних показників будівельної продукції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини