Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В столиці припиняють роботу кінотеатри, тимчасово закривають школи та дитсадки

11 березня 2020, 12:15
906
0
Реклама

У м. Києві із 12 березня та до кінця цього місяця уводять план протиепідеміологічних заходів та обмежень. Про них заявив мер міста Віталій Кличко у відеозверненні до мешканців Києва.

Сюди потрапляють такі обмежувальні заходи для упередження розповсюдження коронавірусу:

1. Тимчасове обмеження освітнього процесу у закладах середньої та вищої освіти, дитсадках, спортивних школах. У школах переходять на дистанційну форму освіти.

2. Обмеження проведення масових заходів (концерти, конференції та решта заходів, кінотеатри скасують сеанси).

3. Закривають розважальні центри та розважальні зони в ТРЦ, в останніх посилять санітарний контроль.

Мер також звернувся до керівників підприємств, установ та організації по можливості переглянути робочі графіки працівників, в яких є малолітні діти.

Громадській транспорт поки працюватиме у звичайному режимі. Весь рухомий склад дезінфікуватимуть двічі на добу.

Нагадаємо, що обмежувальні протиепідемічні заходи встановлюють місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування за поданням відповідного головного державного санітарного лікаря у разі, коли в окремому населеному пункті, у дитячому виховному, навчальному чи оздоровчому закладі виник спалах інфекційної хвороби або склалася неблагополучна епідемічна ситуація, що загрожує поширенням інфекційних хвороб. Обмеженням підлягають ті види господарської та іншої діяльності, що можуть сприяти поширенню інфекційних хвороб. Види і тривалість обмежувальних протиепідемічних заходів встановлюють залежно від особливостей перебігу інфекційної хвороби, стану епідемічної ситуації та обставин, що на неї впливають (ст. 32 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" від 06.04.2000 р. № 1645-III).

Уряд вже затвердив новий посилений план боротьби з поширенням в Україні коронавірусу COVID-19.

Держпраці оголосила, як роботодавцям запобігати коронавірусу на робочих місцях.

Легко та зручно слідкувати за змінами у нормативні документи допоможе інформаційно-правова система ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідної вам інформації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини