Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Потрібно повністю закрити торгові центри, ресторани і кафе – термінова заява МОЗ

16 березня 2020, 08:34
2576
0
Реклама

"Сьогодні загроза, яку несе коронавірус, велика як ніколи. Для інфекції не має значення матеріальний стан чи соціальний статус. На гіркому прикладі інших країн ми бачимо, до чого може призвести зволікання. Кожна година може коштувати сотень, ба навіть тисяч людських життів. Ми не маємо права чекати масового зараження українців. Маємо діяти негайно, на випередження. Жорстко та без винятків", - йдеться у терміновому зверненні міністра охорони здоров'я України Іллі Ємця.

За словами міністра, необхідно:

- закривати заклади громадського харчування та ТРЦ, працювати мають лише аптеки та продуктові магазини;

- обмежити пересування всередині країни;

- запровадити дистанційний режим роботи працівників;

- переглянути режим роботи громадського транспорту;

- обмежити дозволені збори людей у групах до 10 осіб.

У зверненні також йдеться: "Закликаю всіх українців не бути легковажними. Це той час, коли необхідно не панікувати, а мобілізуватися, зібрати всі сили та допомогти собі, своїм близьким та своїм співгромадянам. Зараз ще є можливість не допустити жахливої трагедії на території всієї України. Успішний досвід інших країн показав, що самоізоляція - найефективніший спосіб попередження поширення хвороби. Будьте свідомими, бережіть себе та своїх близьких".

Як відомо, Кабмін оголосив карантин до 3 квітня, призупинено роботу закладів освіти, скасовуються масові заходи. Також обмежень зазнало міжнародне пасажирське сполучення. Органи влади скасовують чи обмежують можливості для відвідування.

Зважайте, що іти завжди в ногу з вимогами законодавства та мінімізувати негатив у взаєминах з контролюючими органами допоможе професійне рішення для бухгалтера - один інструмент із безліччю можливостей для бухгалтера та аудитора. Спробуйте прямо зараз і отримуйте рішення на свої питання.

Для працедавців та найманих працівників варто нагадати, що Мінекономіки та Держпраці назвали головні права й обов'язки працівників під час карантину. Також ви можете ознайомитися з нашою аналітикою щодо способів організації трудових відносин під час карантину.

У період карантину з метою запобігання поширенню короновірусу варто уникати місць масового скупчення людей та зменшувати кількість непотрібних контактів. Тож радимо вам користуватися електронними сервісами від ЛІГА:ЗАКОН. Бухгалтеру та керівнику підприємства у цьому допоможе сучасний професійний сервіс Liga:Report. Він дозволяє легко та оперативно подати податкову, фінансову та статистичну звітність онлайн, зареєструвати податкові та акцизні накладні. А для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини