Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нараховані бонуси покупцям теж оподатковують

17 березня 2020, 10:40
1300
0
Реклама

В ДПС пояснили, як оподатковувати нараховані покупцям бонуси у вигляді умовних балів. Висновки містить ІПК від 27.02.2020 р. № 833/6/99-00-04-06-03-06/ІПК.

Перший випадок. Нараховано бонуси на користь фізособи у вигляді умовних балів, які в майбутньому така особа має право обміняти на товари (роботи, послуги), тобто фактично безоплатно отримати товари (роботи, послуги). Тоді вартість таких товарів (робіт, послуг) включають до оподатковуваного доходу як додаткове благо з відповідним оподаткуванням.

Другий випадок. Вказані бонуси нараховують у грошовій формі, тобто на рахунок фізособи нараховують та виплачують кошти. Тоді суму таких бонусів включають до оподатковуваного доходу платника податків як інший дохід та оподатковують ПДФО і військовим збором на загальних підставах.

Податкові наслідки із ПДВ у продавця, який використовує програми лояльності у вигляді бонусів, розглядались у статті видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН. Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Також фахівці ДПС нагадали громадянам, у яких випадках доходи від продажу авто необхідно декларувати.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини