Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мінсоцполітики розповіли, чи вплине несплата комуналки під час карантину на субсидію

17 березня 2020, 14:20
1836
0
Реклама

Заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко поінформував громадськість стосовно здійснення виплати та доставки пенсій і соціальних допомог, а також житлових субсидій в умовах карантину у зв'язку з коронавірусом COVID-19. Він повідомив, що одержувачі пенсій та соціальних допомог жодних змін не відчуватимуть. Оскільки приблизно дві третини отримують свої виплати на банківські картки, інша третина користується послугами Укрпошти. "А працівники Укрпошти працюють у звичайному режимі", - сказав заступник міністра. Про це інформує Урядовий портал.

Посадовець також наголосив, що Укрпошта відповідно до графіка здійснюватиме доставку пенсій та соціальних допомог маломобільним групам населення безпосередньо додому.

За його словами, прострочена понад два місяці заборгованість впливатиме на право одержання житлових субсидій тільки на наступний період їх отримання і визначатиметься з травня 2020 року. Таким чином, важливо, щоб у травні поточного року в одержувачів пільг та субсидій була відсутня заборгованість понад два місяці. Сайт Мінсоцполітики уточнює, що така заборгованість повинна складати понад 340 грн.

При цьому заступник міністра звернув увагу, що для оплати житлово-комунальних послуг не обов'язково особисто відвідувати відділення банків та Укрпошти, і закликав за можливості робити це дистанційно через мережу Інтернет. Він також закликав родичів пенсіонерів та осіб з маломобільних груп допомогти рідним розібратися з оплатою за житлово-комунальні послуги без відвідування закладів банків і скористатися послугами мережі Інтернет.

Раніше Укрпошта оголосила про специфіку своєї роботи під час карантину. Також глава держави запропонував Кабміну розробити механізм доставки ліків працівниками Укрпошти для людей похилого віку.

У період карантину з метою запобігання поширенню коронавірусу варто уникати місць масового скупчення людей та зменшувати кількість непотрібних контактів. Тож радимо вам користуватися електронними сервісами від ЛІГА:ЗАКОН. Бухгалтеру та керівнику підприємства у цьому допоможе сучасний професійний сервіс Liga:Report. Він дозволяє легко та оперативно подати податкову, фінансову та статистичну звітність онлайн, зареєструвати податкові та акцизні накладні. А для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини